Over ons

T³ Vlaanderen netwerk

T³ Vlaanderen (Teachers Teaching with Technology) is een groep leerkrachten wiskunde en natuurwetenschappen. Zij ontwikkelen lesmateriaal en nieuwe didactische werkvormen in combinatie met technologie. T³ Vlaanderen wordt ondersteund door Texas Instruments en al haar partners.

T³ Vlaanderen:

  • geeft trainingen – door leerkrachten voor leerkrachten – over het inzetten van technologie in de klas.
  • ontwikkelt gratis lesmaterialen die leerlingen motiveren tot onderzoekend leren.
  • is onderdeel van T³ Europe www.t3europe.eu, een netwerk dat al meer dan 25 jaar actief is in 12 Europese landen.

Educatieve technologie consultants

Frank van den Berg werkt meer dan 20 jaar in het voortgezet onderwijs. Frank gebruikt technologie als krachtig middel voor zijn lessen in de bovenbouw in combinatie met adaptieve methodes in een digitale leeromgeving. 'Meten is weten' in combinatie met 'durf te experimenteren'. Hij is voorstander van onderwijsvernieuwing op velerlei wiskundig gebied: wiskundeonderwijs op maat gesneden voor de leerlingen van de 21e eeuw. Frank is educatieve technologie consultant voor Texas Instruments.

Bert Wikkerink

Ludovic Wallaart gaf 20 jaar wiskunde aan verschillende scholen, van vmbo basis tot vwo, van klas 1 tot en met 6, tweetalig, regulier en vrijeschool. Met nieuwe vormen van lesgeven probeert hij met name de zwakkere en de minder gemotiveerde leerlingen te activeren en ondersteunen. Sinds maart 2022 is Ludovic educatieve technologie consultant voor Texas Instruments. Hij helpt bij het ontwikkelen van inspirerende manieren om technologie in te zetten en adviseert over de uitdagingen van de toekomst.

Leerkrachten T³ Vlaanderen netwerk

Natalie Dirchx

Natalie Dirckx werkt al 17 jaar als wetenschapsleerkracht in het Vlaams onderwijssysteem. In de beginjaren als leerkracht biologie, chemie en fysica in de tweede graad en sinds een aantal jaren als leerkracht biologie in de derde graad aan het Agnetencollege te Peer. Ze wilt bruikbare experimenten hapklaar maken voor collega’s. Regelmatig kan je haar dus terugvinden op congressen en wetenschapsdagen om collega’s te inspireren. Want leren doe je met elkaar en van elkaar!

Evelyn Blocken is sinds 2020 actief in het Vlaamse onderwijs, nadat ze 5 jaar in de vroege fase inkt- en lijmontwikkeling werkte. Als wetenschaps- en wiskundeleerkracht aan het Agnetencollege te Peer hoopt zij haar leerlingen te enthousiasmeren voor de wondere wereld van de wetenschappen. Dit zowel in de meer theoretische vakken (chemie, fysica, natuurwetenschappen en wiskunde) als bij project STEM. Hierbij gebruikt ze graag een praktische aanpak, waarbij de leerlingen al doende leren, met behulp van de technologie van Texas Instruments. De mogelijkheden van deze technologie wil ze graag delen met andere leerkrachten via workshops en congressen.

Ann-Kathrin Coenen is sinds 2021 actief in het onderwijs. Aan het Agnetencollege in Peer is ze wetenschaps- en aardrijkskundeleerkracht in de tweede en derde graad. Elke dag stapt ze vol enthousiasme het klaslokaal binnen, klaar om de nieuwsgierige geesten van haar leerlingen te voeden met kennis. Binnen de vakken STEM en digi-science brengt ze ook de digitale wereld van de wetenschap tot leven. Hierbij laat ze leerlingen inzien hoe nauw programmeren, engineering en wetenschappen met elkaar verbonden zijn. Op congressen en workshops wil ze graag andere leerkrachten inspireren en bruikbare experimenten delen.